adventni izlet v Trst (16.12.2023)

Kdaj

16.12.2023    
8:30 - 19:00

 

Društvo upokojencev Šenčur vabi v soboto 16.12.2023 na

ADVENTNI IZLET V TRST

Odhod avtobusa bo ob 8.30 uri iz Radovljice.(Odhod iz Šenčurja vam sporočimo naknadno). Po vožnji mimo Ljubljane se bomo najprej  obiskali starodavno cerkev sv. Janeza Krstnika iz Tube v kraju Štivan.  Nedaleč stran so močni izviri kraške reke Timave, ki je dolga le dva kilometra. Vanjo se izlivajo podzemni tokovi rek Reke, ki ponikne v Škocjanskih jamah, Soče in Vipave.

Po obeh ogledih se bomo odpeljali do glavnega mesta Furlanije-Julijske Krajine, do Trsta. Sprehodili se bomo po središču mesta in spoznali živahne ulice, glavni trg in obalo, vse to priča o nekdanji veličini cesarskega pristanišča. Zanimiv bo obisk ostankov rimskega mesta Tergeste, po katerem je mesto dobilo ime. Čas bo tudi za samostojno raziskovanje, v eni od številnih kavarn pa bomo lahko popili dobro kavo ali pa opravili kakšen nakup. Seveda bomo počakali, da se bo stemnilo, da bo mesto zažarelo v svečani dekoraciji.

Proti večeru bomo zapustili obalo in se odpeljali nazaj v Slovenijo, kjer bomo imeli še zgodnjo večerjo, po njem pa nas čaka še vožnja na Gorenjsko.

Cena: 43 €    (Cena vsebuje : prevoz, večerja, vstopnina, vodenje)

Prijave do 14.12.2023 oz. do zasedbe mest v avtobusu- na tel. 064 117 135

                                 V  A  B  L  J  E  N  I   !
Izlet je na lastno odgovornost!