Vipavska dolina in Goriška brda (10.06.2021)

Načrt ni na voljo

datum in ura odhoda
- 10.06.2021
8:15 - 18:00

kategorija


Društvo upokojencev Šenčur vabi, v četrtek 10. junija 2021, na izlet

V VIPAVSKO DOLINO IN NA ČEŠNJE V GORIŠKA BRDA

Epidemija nam je krepko zagodla pri pripravi in izvedbi številnih izletov. Stanje se je sedaj toliko izboljšalo, da bomo po dolgem času izvedli prvi izlet, seveda ob upoštevanju vseh priporočil za varovanje zdravja.
Odhod avtobusa bo iz Šenčurja ob 8.15 uri (ostali kraji – dogovor naknadno ).
Najprej se bomo zapeljali po Primorski avtocesti mimo Ljubljane in Postojne ter se najprej ustavili pred farno cerkvijo Sv. Primoža in Felicijana v vasi Vrhpolje pri Vipavi. Pot bomo nadaljevali proti Vipavskemu Križu ki je bil v habsburški monarhiji najmanjše mesto. V vodenem izletu se bomo sprehodili po ozkih ulicah in slišali zanimive zgodbe iz pestre zgodovine. Po stari cesti bomo vožnjo nadaljevali po spodnji Vipavski dolini mimo Nove Gorice do Solkana. Po pobočjih Sabotina se bomo povzpeli na Goriška Brda z bogato kulturno dediščino. Namenjeni bomo v vas Gonjače. V neposredni bližini stolpa je gostišče, kjer bomo imeli kosilo in možnost nakupa češenj.
Na izletu bo potrebno upoštevati vsa navodila, ki jih predpisujeta NIJZ in Vlada Republike Slovenije: maske, potrdilo o prebolelosti ali cepljenju ali negativen hitri test…

Cena izleta:  37.00 € (cena vključuje prevoz, vodenje, kosilo)

Prijavite se lahko do 08.06.2021 oziroma do zasedbe mest v avtobusu pri poverjenikih, v pisarni društva ob uradnih urah ali na tel. 064 117 135, . Izlet je na lastno odgovornost!

V A B L J E N I !